هر آن چیزی که باید درباره АHA و BHA بدانید

AHA و BHA دو اسید مهم پوست

امروزه در دنیای لوازم آرایشی و مراقبت از پوست، نام АHA و BHA را زیاد می‌شنویم.

این دو که در اصل با نام آلفاهیدروکسی اسید و بتاهیدروکسی اسید شناختته می‌شوند، دوتا از مهم‌ترین و البته مفید‌ترین اسیدها، در تولید محصولات مراقبت از پوست، به شمار می‌روند.

نکته اصلی ماجرا اینجاست که این دو ماده در عین کاربرد فراوان، برای بسیاری از افراد ناشناخته هستند و حتی برخی از متخصصین در تشخیص کاربرد و فواید آن‌ها، دچار مشکل می‌شوند.

در این مقاله از گاندی شاپ، می‌خواهیم تفاوت АHA و BHA را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید…

کاربرد АHA و BHA چیست؟

قبل از آنکه به صورت تخصصی و جزئی هر یک از این دو اسید هیدروکسی را بررسی کنیم، اجازه دهید که ابتدا به سراغ کاربردشان برویم.

بدون شک دانستن کاربرد و فواید این دو اسید، به ما کمک می‌کند که این مطلب را راحت‌تر و با سهولت بیشتری متوجه شویم.

به طور کلی، می‌توان گفت که АHA و BHA ، کار اصلی‌شان لایه‌برداری از پوست است.

معمولا این دو اسید را در تولید محصولات مرتبط با پوست صورت، به کار می‌برند.

کار اصلی AHA و BHA

این دو اسید، اسیدهای ملایمی هستند که کمک می‌کنند تا سلول‌ها و بافت‌های مرده روی پوست صورت یا هر جای دیگر از بدن، به آرامی از بین برود و جا برای سلول‌های تازه و جوان، باز شود.

در نتیجه این لایه‌برداری ملایم، پوست جوان شده و طراوت و لطافتی بیشتر پیدا خواهد کرد.

AHA چیست و چه کاربردی دارد؟

AHA در اصل همان آلفا هیدروکسی اسید است. این اسید، به نام اسید میوه نیز شناخته می‌شود؛ زیرا که در بسیاری از میوه‌ها مثل نیشکر، شکر، بادام و… نیز وجود دارد و منبعی برای استخراج آن، به شمار می‌روند.

AHA همان آلفاهیدروکسی اسید

اگر بخواهیم به صورت تخصصی بگوییم، استفاده از این اسید باعث می‌شود که چسب بین سلولی، ضعیف شده و گاه از بین برود.

لایه‌برداری از روی سطح پوست نیز دقیقا از همین روش انجام می‌شود.

از جمله کاربردها و فواید AHA :

  • از بین بردن لک‌های پوستی
  • از بین بردن جوش و آکنه سطحی
  • از بین بردن خشکی و افزایش رطوبت پوست
  • تحریک فرایند کلاژن‌سازی در پوست
  • کاهش خطوط و چروک و چال‌های ریز پوست

کاربرد و فواید AHA

به علاوه، بد نیست بدانید که آلفا هیدروکسی اسید انواع مختلفی نیز دارد که در جدول زیر به آن‌ها پرداخته‌ایم:

انواع آلفا هیدروکسی اسید
گلیکولیک اسیدرایج‌ترین اسید هیدروکسی، تهیه شده از نیشکر، قوی‌ترین آلفا هیدروکسی اسید
لاکتیک اسیدملایم‌تر از نوع قبل، تهیه شده از شیر، مناسب پوست‌های حساس
ماندلیک اسیداز انواع ملایم هیدروکسی اسید، تهیه شده از بادام تلخ، معمولا به صورت ترکیبی با اسیدهای دیگر
مالیک اسیداز انواع ملایم هیدروکسی اسید، تهیه شده از سیب، استفاده به صورت ترکیبی با اسیدهای دیگر
تارتاریک اسیدتهیه شده از انگور، لایه‌برداری ملایم، استفاده متداول برای تنظیم PH پوست
سیتریک اسیدتهیه شده از مرکبات، مشابه به مورد قبل، برای تنظیم PH پوست

BHA چیست و چه کاربردی دارد؟

BHA همان بتا هیدروکسی اسید است. این اسید نیز از منابع گیاهی تهیه می‌شود، با این تفاوت‌ که این بار به جای میوه، باید به سراغ پوسته درخت بید یا برگ سبز گیاهان رفت.

وجود bha در برگ سبز گیاهان

این اسید نیز درست مثل آلفاهیدروکسی اسید، نوعی لایه‌بردار شیمیایی است، اما فرایند لایه‌برداری آن با نوع قبلی، متفاوت است.

این اسید، کراتین موجود در پوست را نرم کرده و تجزیه می‌کنید؛ سلول‌های کهنه، پیر و یا مرده پوست را نیز به همین شکل، پاکسازی می‌کند.

قدرت این اسید در لایه‌برداری، از آلفا هیدروکسی اسید بیشتر است. برخلاف نوع قبلی، بتا هیدروکسی اسید به عمق پوست و لایه‌های زیرین نیز نفوذ می‌کند.

از جمله خواص و فواید BHA :

  • جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست و باز نگه داشتن آن‌ها
  • از بین بردن جوش و آکنه‌های وخیم‌تر
  • از بین بردن چربی اضافی پوست و کنترل چربی پوست
  • صاف کردن پوست و رفع چین و چروک‌های عمیق‌تر و…

کاربرد و فواید BHA

درست مثل اسید قبلی، انواع بتا هیدروکسی اسید را نیز می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

انواع بتا هیدروکسی اسید
سالیسیلیک اسیدرایج‌ترین بتا هیدروکسی، دارای خواص ضدالتهابی، ملایم، با تحریک‌ کمتر
بتائین سالیسیلاتتهیه شده از چغندر قند، ملایم‌تر از نوع قبلی، دارای خلوصی نصف سالیسیلیک
عصاره پوست درخت بیدتهیه شده از درخت بید، ضعیف و ملایم‌تر از انواع قبلی، کاملا طبیعی
سیتریک اسیدمی‌تواند بتا هیدروکسی نیز باشد، PH پوست را تثبیت می‌کند، چربی پوست را از بین می‌برد.

کدام اسید هیدروکسی برای پوست مناسب است؟

بدون شک با توجه به ویژگی‌های هر پوست، باید از هیدروکسی اسید متفاوتی استفاده کرد.

انتخاب هیدروکسی اسید، آلفا یا بتا، بهتر است بنا بر تشخیص متخصص باشد و بهتر آن است که افراد عادی، بدون آگاهی کامل از ویژگی‌های پوست خود، AHA یا BHA خریداری نکنند.

راهنمای زیر، می‌تواند تا حدی شما را راجع به انتخاب یکی از این دو، آگاه نماید:

  • برای پوست‌های مستعد آکنه

متخصصان توصیه می‌کنند که برای از بین بردن جوش و آکنه، از BHA یا همان بتا هیدروکسی اسید استفاده کنید. در ابتدای استفاده ممکن است جوش و آکنه بیشتر شود، اما رفته رفته کاهش می‌یابد.

BHA برای پوست های مستعد آکنه

  • برای پوست‌های چرب

همانطور که در بخش‌های قبلی گفتیم، برای کنترل چربی پوست و کاهش آن، استفاده از BHA بهتر است. انتخاب بتاهیدروکسی مناسب پوست چرب، بر عهده متخصص است.

BHA برای پوست های چرب

  • برای پوست‌های خشک

برای پوست‌های خشک و حساس، استفاده از AHA بیشتر توصیه می‌شود.

زیرا که آلفاهیدروکسی اسید، خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد. بهترین اسید برای این مورد، لاکتیک اسید است.

AHA مناسب پوست های خشک

  • برای پوست‌های لک‌دار

هر دو اسید آلفا و بتا، می‌توانند در کاهش لک‌های پوستی مناسب باشند؛ حال آنکه BHA عملکرد بهتری خواهد داشت. بتا هیدروکسی اسید التهاب کمتری ایجاد می کند و پوست را تا مقدار بسیار کمترین در برابر نور خورشید، حساس می‌کند.

aha , bha برای پوست های لک دار

  • برای پوست‌های چین و چروک‌دار

برای این مورد نیز، هم آلفا هیدروکسی و هم بتا هیدروکسی مناسب است. اما این را فراموش نکنید که استفاده از آلفاهیدروکسی، می‌تواند حساسیت پوست شما را در برابر آفتاب، دوچندان کند.

aha, bha مناسب پوست های چین و چروک دار

تداخل AHA و BHA با دیگر محصولات مراقبتی

از آنجایی که آلفا هیدروکسی و بتا هیدروکسی، دو ماده شیمیایی و اسیدی هستند و به عنوان لایه‌بردار عمل می‌کنند، بدون شک باید انتظار تداخل آن‌ها را با برخی از محصولات دیگر نیز داشت.

توجه داشته باشید که هر دو اسید AHA و BHA با محصولات حاوی ترکیبات زیر، تداخل دارند:

  • محصولات حاوی ویتامین ث: ویتامین ث نیز نوعی اسید است و استفاده همزمان آن با دو هیدروکسی، باعث تحریک و التهاب شدید پوست می‌شود.
  • محصولات حاوی رتینوئیدها: دو اسید هیدروکسی با محصولات رتینوئید و رتینول نیز واکنش نشان می‌دهند.
  • محصولات حاوی پپتایدها: استفاده از این پپتایدها همزمان با دو اسید هیدروکسی، تاثیر آن‌ها را خنثی و بی‌اثر می‌کند.

اختلال aha, bha با سایر محصولات

برترین محصولات حاوی AHA و BHA

حال که به خوبی آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید را می‌شناسیم و از خواص آن‌ها آگاه هستیم، بد نیست که نگاهی به برترین محصولات حاوی این دو اسید نیز بیندازیم.

گفتنی است که تمامی محصولات نام‌برده، در گاندی شاپ موجود است:

سرم پیلینگ اوردینری

این سرم که به سرم سرخ اوردینری نیز معروف است، حاوی AHA با غلظت ۳۰ درصد و BHA با غلظت ۲ درصد است. منافذ پوست را کوچک می‌کند، لک‌ها و تیرگی‌ها را درمان می‌کند، از جوش و آکنه جلوگیری می‌کند، چین و چروک را کاهش می‌دهد و پوست را روشن و شفاف می‌کند.

در لینک برند اوردینری می توانید تمام محصولات این برند کانادایی را مشاهده کنید.

خرید سرم لایه بردار پیلینگ اوردینری

سرم ماندلیک اسید و هیالورونیک اسید اوردینری

سرمی که علاوه بر لایه‌برداری، خواص آبرسانی به پوست را نیز دارد و برای پوست‌های کم‌آب، ایدئال است. خطوط ریز را از بین می‌برد و در درمان آکنه و لک نیز موثر است.

سرم ماتریکسیل و هیالورنیک اسید اوردینری

این سرم علاوه بر اینکه خواص آبرسانی دارد، یک ضدچروک بسیار قوی نیز به شمار می‌رود. این سرم برای آقایان و بانوان مناسب است و به هیچ‌وجه، ایجاد حساسیت نمی‌کند.

خرید سرم ماتریکسیل اوردینری

کرم شب لایه بردار اوریاژ

این محصول حاوی AHA بوده و یک محصول بی‌نظیر برای جلوگیری از چین و چروک پوست به شمار می‌رود.

کرم شب لایه بردار اوریاژ، برای پوست‌های خشک، حساس و معمولی، مناسب است.

خرید کرم لایه بردار شب اوریاژ

در لینک برند اوریاژ می توانید تمام محصولات این برند فرانسوی را مشاهده کنید.

ژل ضدجوش اوریاژ سری هیسه آک

محصولی از کشور فرانسه که بعد از استفاده یک هفته‌ای، آثار خودش را نشان می‌دهد. در آن از سه نوع AHA استفاده شده است. برای از بردن آکنه و لک‌های به جای مانده از آن، بی‌نظیر است.

خرید سرم ضدجوش اوریاژ

سرم میراکل سام بای می

این سرم علاوه بر AHA و BHA دارای اسید دیگری به اسم PHA نیز هست. ضدالتهاب است، لک و جوش را کاهش می‌‌دهد، سلول‌های مرده را از بین می‌برد، منافذ پوست را کوچک می‌کند و برای پوست‌های حساس، مناسب است.

در لینک برند سام بای می می توانید تمام محصولات این برند کره ای را مشاهده کنید.

خرید سرم میراکل سام بای می

تونر میراکل سام بای می

این محصول درست مثل سرم مشابهش است، با این تفاوت که تمام خواص نام‌برده، در این تونر جمع شده است.

خرید تونر میراکل سام بای می

سرم آمپولی AHA سام بای می

این سرم، یک سرم پیلینگ به شمار می‌رود و خواص آن از سرم قبلی این برند که ذکر شد، بسیار بیشتر و سریع‌تر است.

خرید سرم صورت آمپولی سام بای می

با این سرم می‌توانید لک، و آکنه، چین و چروک، کک و مک، جوش، تیرگی‌ها و اکثر مشکلات پوستی خود را برطرف کنید.

سوالات متداول

AHA چیست و چه خواصی دارد؟

نام دیگرش آلفاهیدروکسی اسید، از میوه‌ها به دست می‌آید و کارش لایه‌برداری پوست است.

BHA چیست و چه خواصی دارد؟

نام دیگرش بتاهیدروکسی اسید است و درست مثل آلفا، به عنوان لایه‌بردار مورد استفاده قرار می‌گیرد، با این تفاوت که فرایند لایه‌برداری‌اش متفاوت است.

آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسی اسید چه فوایدی دارند؟

علاوه بر لایه‌برداری، موجب جوان شدن پوست، رفع آکنه و جوش، تیرکی و لک، چین و چروک نیز می‌شوند.

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)

‫6 نظر ارسال شده در “هر آن چیزی که باید درباره АHA و BHA بدانید

    • میترا باباخانی :

      بله. همانطور که گفتیم، استفاده از آلفا و بتا هیدروکسی اسید، پوست را به شدت نسبت به آفتاب حساس می‌کند. پس اگر می‌خواهید بیرون بروید، باید حسابی ضدآفتاب استفاده کنید، یا اینکه در شب از آن استفاده کنید.

  1. مریم :

    من پوستم به این دوتا اسید حساسیت نشون داده! چه دلیلی می‌تونه داشته باشه؟ میشه راهنمایی کنید؟

    • میترا باباخانی :

      بالا بودن غلظت اسید، حساس بودن پوست شما یا تداخل با دیگر ترکیبات فعال، همه می‌توانند از دلایل حساسیت پوست شما باشند. بهتر است قبل از استفاده، آن را روی پوست بازو یا ساعد خود امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دلیل بازگشت وجه